Euronadzieje 2013

Pomorze po raz kolejny było miejscem wyjątkowego wydarzenia sportowego. W dniach 2-4 sierpnia podczas czwartej edycji turnieju  Euronadzieje 2013, swoje umiejętności zaprezentowało 12 drużyn z całej Europy.
Najlepszą drużyną międzynarodowego turnieju piłki nożnej okazała się – Borussi Dortmund. Sensacją był udział w ścisłym finale zespołu z Polski – Widoku Skierniewice.
Podczas trwania turnieju na trybunach stadionu MOSiR panowała wspaniała atmosfera. Spora frekwencja oraz udział futbolowych znakomitości podniósł prestiż wydarzenia. Martin Kree, który zdobył Puchar Europy w 1997 roku z Borussią Dortmund, był pod wrażeniem organizacji zawodów. Piłkarze pierwszego zespołu Lechii Gdańsk: Daisuke Matsui, Luiz Santos Deleu oraz Damian Kugiel wręczali nagrody oraz rozdawali swoim fanom autografy.
Fundacja Darka Michalczewskiego wraz z Pomorskim Hospicjum oraz Stowarzyszeniem Salos zorganizowała atrakcje sportowe dla kibiców i zawodników podczas finałowych rozgrywek.