Inaugaracja programu budowy centrum szkoleniowo – terapeutycznego dla dzieci niepełnosprawnych „KRAINA CZARÓW”

23 czerwca 2010 roku Fundacja Kochajmy Zabytki, której założycielem jest m.in. Alicja Augustyniak Panc zorganizowała wraz z władzami miasta spotkanie inauguracyjne dotyczące projektu budowy Centrum Szkoleniowo – Terapeutycznego dla dzieci niepełnosprawnych ” Kraina Czarów” w Słupsku.

Fundacja ta wzięła pod skrzydła pozbawiony walorów architektonicznych, zdemolowany i zaniedbany budynek, aby móc w centrum parku stworzyć ośrodek terapeutyczny dla dzieci niepełnosprawnych.

Darek Michalczewski wraz z Fundacją „Równe Szanse” był honorowym gościem w trakcie tego wydarzenia. Wielokrotny Mistrz Świata w boksie wraz z czołowym Polskim kulturystą Mariuszem Strzelińskim prezentowali przedmioty na aukcji, które mogli zakupić sponsorzy, m.in. rękawice bokserskie z autografem „Tigera”, prace plastyczne wykonane przez dzieci niepełnosprawne czy zdjęcie Pani Prezydentowej Aleksandry Kwaśniewskiej wraz z autografem i dedykacją.

Zobacz zdjęcia