Wizyty Patronackie w Klubach

Fundacja współpracuje z klubami boksu amatorskiego z całej Polski. Z ośrodkami sportowymi, z którymi jesteśmy w najbliższej współpracy mamy podpisane umowy patronackie. Właśnie w ramach tych umów Fundacja wraz założycielem przekazuje, co roku profesjonalny sprzęt sportowy. W tym roku nie będzie inaczej. Ofiarowaliśmy już sprzęt w postaci worków treningowych, kasków, rękawic, piąstkówek klubom: PTB Tarnów oraz „Górnik” z Wieliczki, ale na tym nie koniec.

W dniu 3 marca przedstawiciele Fundacji wraz z Dariuszem Michalczewskim odwiedzą Klub SKB „Czarni” w Słupsku oraz 9 marca 2011 roku KSW „Tygrys” w Elblągu.
Podczas odwiedzin Tiger spotka się z młodzieżą trenującą w tych ośrodkach, przekaże też na ręce prezesów klubów sprzęt treningowy dla ich podopiecznych.
Takie spotkania są świetną okazją, aby pozyskać nowych podopiecznych, którzy mogą zostać objęci programem stypendialnym, co w przyszłości, miejmy nadzieję, da im szanse na stawianie pierwszych kroków w karierze na zawodowych ringach. Będzie również możliwość porozmawiania z byłymi oraz obecnymi stypendystami, co pozwoli bezpośrednio na sprawdzenie jaki wpływ miało objęcie programem stypendialnym młodych bokserów z tych klubów.

Wizyty w klubach

Przekazany sprzęt sportowy pozwoli na niemal profesjonalne przygotowanie techniczne młodzieży, w śród której być może znajduje się nowy Tiger. Zdajemy sobie sprawę ,że pomoc Fundacji to tylko kropla w morzu potrzeb tych lokalnych klubów. Mamy jednak nadzieje ,że znajdą się sponsorzy, którzy będą chcieli wesprzeć ośrodki, dzięki czemu młodzież będzie miała możliwość trenować w coraz lepszych warunkach i na coraz lepszym sprzęcie.